huse

Renovering

Bygningsrenovering

Det er et rigtigt stort projekt at skulle til at renovere sin bolig. Dette gælder både små og stor make-overs. Det er rigtig vigtigt, at man har fået den rette vejledning, så man får lige præcis det man drømmer om. Derudover er det også rigtig vigtigt, at der ligger en klar plan for renoveringen, så man ved, hvor man skal starte og kan se fremskridt.

Betonrenovering

Beton er kendt for at være et bestandigt byggemateriale. Dog kan yderpåvirkning, såsom vind, regn mm., sætte sine spor. Man kan for eksempel opleve, at alger trives godt på betonet, og derved vil man se store grønne plamager, som kan være rigtig svære at komme af med selv. Det kan også være, at betonet er revnet eller lignende, og dette er ikke ligefrem godt, hvis det er bærende, fx betonsokler eller støttevægge. Samtidig med at det selvfølgelig heller ikke ser særlig flot ud.

Kælderrenovering

Kælderrum bliver ofte associeret med mørke, fugtige og beskidte rum. Det behøver dog ikke være en realitet. Det fleste familier kunne nok godt bruge lidt mere plads, og her ville det være oplagt at udnytte kælderrummet. Det kræver selvfølgelig en renovering for, at kælderen kan blive beboelig igen.

Man har fx brug for, at den bliver fugtsikret, så man får et dejligt indeklima, det er til at holde ud at være i. Desuden så skal væggene og gulvene beklædes, samt at man skal have skabt noget naturligt lys, så man ikke føler sig så indeklemt.

Vandtætning

Vandtætningen er en effektiv metode, hvorpå man kan holde fugt på afstand. Man kan både lave en vandtætning af ældre og nye byggerier. Man kan for eksempel vælge at få det lavet, hvis man alligevel skal til at renovere, hvilket især gælder for de ældre bygninger. Mange nye byggerier er nemlig ofte lavet med en vandtætningsløsning, så man slipper for fugt og derved eventuelle problemer med skimmelsvamp eller lignende.