Imprægnering

Mange tænker nok på murværk, som en nærmest konstant barrierer, hvor intet kan trænge igennem. Dette er desværre ikke rigtigt. Faktisk fungerer mursten, beton og lignende som en tunnel, hvorigennem der kan optages, transporteres og afgives fugt. Dette kan føre til problemer med murværket, og forstørre varmeregningen, da murværket er længere tid om at varme op, hvis det indeholder fugt.


Algebehandling

Alger er små encellede organismer, som kan leve stort set alle steder, så snart det bare er lidt fugtigt. Det betyder, at nogle algetyper faktisk trives rigtig på hustage, siloer og andre lignende belægninger. Det ser for det første rigtig træls ud, men det kan desværre også resultere i for eksempel fugtskader og frostsprængninger, som højest sandsynligt vil føre til at belægningen skal udskiftes. Derfor er det rigtig vigtigt at komme af med sine alger inden dette sætter ind for alvor.

Facaderens

Første håndsindtryk er altid det vigtigste. Dette gælder indenfor alt, mennesker, biler, bolig mm.. Det første man ligger mærke til ved en bolig, og ydremurene, taget, ja hele den ydre struktur. Hvis dette ikke ser pænt ud, så kan man jo kun forestille sig, hvordan det ser ud indvendigt. Det kan godt være svært selv at holde facaderne ordentlig rene for puds, alger med mere. Man skal også sørge for, at man ikke skader facaderne, samtidig med at man kommer af med algerne for bestandigt.